Mūsų istorija prasidėjo nuo meilės aktyviam gyvenimo būdui.

Visi, kas mus pažįsta žino, kad sportas yra neatsiejama mūsų kasdienybės dalis, o paskutinius metus labai dažnai susilaukiame klausimų "Kaip tu atsikeli taip anksti sportuoti?" ar "Iš kur pas tave tiek jėgų?".

Pagrindinė priežastis, kodėl sukūrėme Meikithabit yra noras pasidalinti su Jumis mūsų atrastais sveikų įpročių receptais vedančiais į gerą savijautą ir energingumą.

Meikithabit tikslas padėti Jums tapti geresne savo paties versija, formuojant sveikus įpročius ir keičiant prastą savijautą - gera.

Kaip atskirti PREMIUM kokybės Matcha arbatą?

Kremiškumas

Premium kokybės matcha pasižymi išskirtiniu kremiškumu, kuomet matcha milteliai yra labai smulkūs, todėl lengvai tirpsta vandenyje. Tai suteikia matchai švelnią konsistenciją, be grūdelių ar gumuliukų.

Ryški žalia spalva

Premium kokybės matcha turi ryškią žalią spalvą. Prastos kokybės matcha dažnai yra blyški arba gelsvai žalia.

Umami skonis

Premium kokybės matcha skonis pasižymi natūraliu saldumu ir subtilia kartumo nata. Prastos kokybės matcha gali būti labai karti.

Šviežumo aromatas

Šviežumo ir saldumo aromatas yra neatsiejamas nuo Premium kokybės Matcha arbatos. Tuo tarpu prastos kokybės Matcha arbata gali skleisti nudžiūvusios žolės kvapą.

Šviesi ir puri puta

Išplakus Premium kokybės Matcha jos paviršiuje formuojasi šviesi ir puri puta, kuri gerai laikosi ant paviršiaus ir joje galima pastebėti mažyčius burbuliukus.Prastos kokybės matchoje puta gali visai nesiformuoti arba būti labai plona ir ne vienalytė.

Išskirtinė Meikithabit Matcha

Matcha arbata tampa vis populiaresnė, tačiau kokybiškų produktų rinkoje yra nedaug. Visa tai, paskatino ieškoti tikros, aukštos kokybės ir organiškos Matcha arbatos.

Po daugybės testavimų, galime teigti, kad atradome Premium kokybės Matcha, kurios skonis ir kokybė pralenkia visus rinkoje esančius produktus.

Meikithabit Matcha praturtins jūsų gyvenimą sveika ir skania arbata, suteiksiančia energijos ir malonumo kiekvieną dieną.

Išbandyti Matcha

Kaip auginama Meikithabit Matcha?

Oishitaen: arbatos auginimas pavėsyje

Apie balandį, netrukus po to, kai ant krūmų pasirodo nauji ūgliai, laukai beveik visiškai uždengiami, kad apsaugotų augalus nuo saulės spindulių.

Kagošima regione nendrės šimtmečius buvo paskleistos ant bambukinių lazdelių. Šiandien šį tradicinį metodą naudoja tik keli ūkininkai. Atspalvis leidžia arbatai kauptis ir daugintis maistinėmis medžiagomis. Krūmai, kurie nėra veikiami saulės spindulių, gamina daugiau chlorofilo.

Taip pat svarbus yra l-teaninas, aminorūgštis, atsakinga už arbatos umami skonį. Dėl auginimo pavėsyje išsaugomas švelnus skonis.

Chatsumi: arbatos derlius

Pirmasis mūsų Matcha arbatos derlius prasideda balandžio pabaigoje ir baigiasi gegužės pabaigoje. Nuskynus lapus, jų vietoje atsiranda nauji, o jų derlius nuimamas birželio pabaigoje ir liepos pradžioje. Trečiasis metų derlius nuimamas rugpjūčio mėnesį.

Su kiekvienu derliumi arbata tampa silpnesnė, spalva ne tokia ryški, o skonis mažėja. Netgi vieno derliaus lapų kokybė skiriasi – aukščiausios kokybės arbatai skinami tik stiebo galiukai su dviem mažiausiais lapeliais.

Mushi: arbatos išgarinimas ir džiovinimas

Po derliaus nuėmimo arbatos lapai nedelsiant garinami, kad būtų išvengta oksidacijos ir
fermentacijos. Šis procesas užtikrina, kad arbata išsaugo ryškiai žalią spalvą, gaivų aromatą ir vertingas maistines medžiagas.

Po garinės pirties arbata džiovinama švelniais oro srautais. Lapai susitraukia iki maždaug šeštadalio ankstesnio tūrio.

Senbetsu: arbatos stiebų ir lapų atskyrimas

Džiovintos arbatos lapeliai rūšiuojami pagal dydį, svorį ir spalvą. Tada pašalinami jų stiebai ir gyslos. Švarūs lapai supjaustomi mažesniais gabalėliais ir galiausiai kurį laiką padžiovinami.

Galų gale arbata yra galutinai patikrinta ir pašalinamos visos nereikalingos dalys.

Galutinis rezultatas yra maži, tamsiai žali ir puikiai išvalyti lapai. Ši žaliava vadinama Tencha, iš kurios gaminama Matcha.

Funsai: lapų susmulkinimas į miltelius

Norint pagaminti Matcha,Tencha lapai sumalami sukamaisiais malūnais. Du specialios formos granito akmenukai sukasi ir lėtai sumala arbatą į miltelius.

Dėl išgautos miltelių tekstūros jie puikiai tirpsta vandenyje, bet ne taip tirpsta kaip, pavyzdžiui, kakavos milteliai.

Kensa: galutinis patikrinimas

Paskutinis žingsnis – detalus pagamintos arbatos tyrimas. Matuojamas maistinių medžiagų kiekis ir tiriamas galimas užterštumas.

„Meikithabit Matcha“ taip pat yra sertifikuota nepriklausomos Japonijos organizacijos JONA, kuri išduoda JAS sertifikatą. Sertifikatas patvirtina, kad arbata yra ekologiška, išauginta be pesticidų bei gamybos metu nebuvo paveikta išorinių teršalų.